Cara Isi Minyak Dengan Apps SETEL Melalui Telefon

Cara Isi Minyak Dengan Apps SETEL Melalui Telefon

Pernah dengar perkataan Setel??

Biasa kita cakap setel bila semua kerja dan siapkan.. sekarang ni Abg Zen nak cerita pasal cara isi minyak dengan Apps Setel melalui telefon. Apps Setel ialah dibawah kerjasama dengan stesen minyak Petronas bagi memudahkan pelanggan mengisi minyak tanpa perlu ke kaunter lagi. Paling mudah, paling efisyen terutamanya bila tengah beratur panjang dekat pam minyak. Sampai turn kita isi minyak dah tak perlu turun kereta nak beratur pula untuk bayar minyak. Musim-musim Covid-19 ni sebolehnya kita kurangkan untuk berinteraksi dengan manusia. Bijak gitu!

Apps Setel ini memudahkan kita untuk isi minyak dari dalam kereta sahaja. Sampai di Stesen minyak Petronas pilihan kita, buka apps, pastikan nama Stesen Minyak Petronas kita betul, masukkan nombor pam minyak dan bayar! Setelll.. Dah tahu pasal Apps Setel ni kan.. Jom Abang Zen ajar cara nak daftar ahli Mesra Petronas di Telefon bimbit anda. Cekidautt..

Langkah Pertama: Download Apps Setel di Playstore atau iOS Apps store.

Langkah Kedua: Adalah daftar akaun anda di Apps Setel ini. Masukkan sahaja no telefon anda untuk mendaftar. Apps ini juga memudahkan anda untuk mendaftar keahlian Mesra Petronas bagi yang belum memiliki keahlian Mesra Petronas. Jika anda sudah ada kad Mesra Petronas, anda hanya perlu linkkan sahaja kad anda di dalam apps ini.

Langkah Ketiga: Masukkan Verification code, pastikan nombor telefon anda dengan teliti. Seterusnya masukkan nama penuh anda dan juga email.

Langkah keempat: Masukkan Referal code seperti di bawah untuk mendapat bonus isi minyak sebanyak rm5. Bonus Referal akan masuk ke akaun anda setelah anda membuat transaksi isi minyak sebanyak rm30.

Langkah Kelima: Topup akaun anda dengan amaun yang disukai. Anda juga boleh masukkan kad debit atau kad kredit untuk membuat bayaran secara terus tanpa perlu risau tentang baki di dalam akaun anda.

Setel sudah.. mudahkan? Anda juga boleh claim point mesra untuk pembelian di dalam kedai Petronas. Hanya masukkan gambar resit dan Setel!

Kumpul point dan redeem untuk isi minyak free.. 1 point bersamaan RM0.01. Abang Zen dan redeem banyak kali dah minyak free. hehehe

Jangan lupa guna Setel untuk menyetelkan urusan anda semasa mengisi minyak nanti ;). Semoga artikel ini membawa manfaat untuk para pembaca semua.

%d bloggers like this: